NRS-Energi logo

Ofte stillede spørgsmål og svar

Ofte spurgte spørgsmål om varmepumper

Vi har opstillet en FAQ – Ofte sprugte spørgsmål. Her kan du få svar på en masse spørgsmål, som vi ofte har fået stillet af vores kunder gennem årene. Skulle du have andre spørgsmål, eller ønsker at henvende dig til os, er du mere end velkommen til at kontakte os på

Mail:
info@nrs-energi.dk


Tlf.:
38 40 17 17
Kan NRS-energi i samarbejde med LG leverer en varmepumpe på naturligt kølemiddel?

Ja NRS-energi kan snart levere en luft/vand varmepumpe fra LG med propan / R290 som kølemiddel. Ring til os og hør nærmere om denne innovative løsning.

Er naturligt kølemiddel en god løsning til en luft/vand varmepumpe?

Et naturligt kølemiddel som R290 / propan er er rigtig god løsning og den eneste rigtige i fremtiden, når du skal investere i en ny varmepumpe. Du skal vælge en luft/vand varmepumpe med naturligt kølemiddel, da det skåner drivhuseffekten for unødvendig påvirkning fra menneskeskabte kemisk fremstillede gasser.

Hvad er GWP?

GWP som er en forkortelse for begrebet Global Warming Potential, som er en skala for hvor skadeligt et kølemiddel er for drivhuseffekten. Hvis du ønsker at begrænse drivhuseffekten mest muligt skal man vælge en varmepumpe med enten R32 eller naturligt kølemiddel. Et naturligt kølemiddel som er velegnet til varmepumper er R290. Det frarådes på det kraftigste at fravælge varmepumper med andre kemisk fremstillede kølemidler såsom R410A eller R407C.

R407C som kølemiddel til en varmepumpe?

Man skal ikke anskaffe sig en varmepumpe indeholdende kølemidlet R407C. R407C er en blanding af flere kølemidler, som er adskilles i forskellige stadier, når din varmepumpe kører. Hvis der ved en fejl sker et udslip kan det få store konsekvenser, hvis ikke man er meget forsigtig ved påfyldning af nyt. Hvis det gøres på den forkerte måde kan det have stor indflydelse på hvor effektiv luft/vand varmepumpen vil være, når reparationen er fuldført. Hvis du har mistanke om, at der skulle være opstået problemer i forbindelse med reparation, kan du kontakte os for nærmere vejledning.

Kan LG´s varmepumper styres via en App på din telefon?

Ja LG´s varmepumper kan styres via en App, som downloades til din telefon. LG´s App hedder LG ThinQ og downloades gratis fra internettet. Det smarte ved LG´s App er at den fungere sammen med alle LG´s produkter som er installeret i husstanden. Hvis man f. eks har en vaskemaskine og et TV / fjernsyn er det samme App LG ThinQ som du anvender.

Hvad er det vigtigste som LG har fokuseret på underudviklingen af deres varmepumper?

LG´s luft/vand varmepumper er kun med det mest miljøvenlige kølemiddel, som er tilgængeligt og meget støjsvage. Det vigtigste er selvfølgelig at luft/vand varmepumpen er effektiv og bruger så lidt strøm som muligt. LG´s varmepumper fungere kun optimalt, hvis de er indreguleret korrekt. Er du i tvivl om din LG luft/vand varmepumpe kører optimalt kan du kontakte os. Vi kan tilbyde at komme ud og kontrollerer den.

Hvor ofte skal en varmepumpe efterses og kontrolleres?

Der skal afholdes serviceeftersyn på din varmepumpe mindst hvert anden år jævnfør lovgivningen. Det er vigtigt at overholde disse eftersyn, da vores servicemontører har stor erfaring med om luft/vand varmepumpen kører optimalt. Ved et eftersyn kan man evt. opdage om der skulle være opstået fejl i reguleringen. Hvis der er fejl i reguleringen kan det føre til at luft/vand varmepumpen bruger for meget strøm. Din elregning bliver unødvendig stor.

Hvorfor kræver LG at varmepumpen bliver serviceret en gang om året?

NRS-energi giver i samarbejde med LG 5 års udvidet garanti. Det vil sige at NRS-energi og LG dækker alle udgifter, såsom arbejdsløn, reservedele og kørsel, som måtte høre under fabriksgarantien. LG kræver servicering en gang om året for at tilsikre så optimal drift som muligt. Det forlænger levetiden på varmepumpen. På www.nrs-energi.dk finder du yderligere informationer om den udvidet garanti. Du kan også kontakte os pr. telefon, hvis du har spørgsmål til denne garanti.

Hvor er LG´s varmepumper fremstillet?

LG fremstiller alle deres varmepumper i Korea. LG ønsker at tilsikre høj kvalitet på deres produkter og udvikler og producerer derfor alle deres produkter på LG´s egen fabrik i Korea.

Hvor kommer delene til LG´s varmepumper fra?

Hovedparten af delene i LG´s varmepumper er udviklet på deres eget laboratorie i Korea. Det giver den bedste luft/vand varmepumpe, hvis de væsentlige dele er produceret af producenten selv. Der er bedre sammenspil mellem delkomponenterne, når ikke LG er afhængig af underleverandørers fleksibilitet om at udvikle komponenter, som passer nøjagtig til LG´s strenge krav.

Kan jeg selv installere min varmepumpe?

Vi anbefaler på det kraftigste at du kontakter den lokale installatør eller henvender dig til os, før du investerer i en luft/vand varmepumpe. En investering i en luft/vand varmepumpe kan ikke sammenlignes med køb af vaskemaskine eller et fjernsyn. Der er to meget vigtige ting som installatøren er garant for. Det første er af varmepumpen har den rigtige størrelse og det næste er indreguleringen. Hvis varmepumpen er for stor, får du mange start/stop og levetiden reduceres væsentligt. Det andet er indreguleringen, som er det vigtigste. Hvis en luft/vand varme pumpe er indreguleret forkert, kan det have uoverskuelige konsekvenser med hensyn til din elregning. Selv meget små detaljer kan have fatale konsekvenser. Anskaffelsesprisen er næsten ligegyldigt, hvilken varmepumpe som man vælger den mindste omkostning. Strømforbrug og reparationer overstiger hurtigt besparelser i anskaffelsespris, hvis man har gjort de forkerte valg.

 

Hvad er en varmekurve i en luft/vand varmepumpe?

En varmekurve er udtryk for ændringer i vandtemperaturen til din gulvvarme eller radiatorer afhængig af udetemperaturen. Jo lavere vandtemperaturen til din gulvvarme eller radiatorer er jo flere penge sparer du på elregningen. Har du bruge for meget varme, f. eks. om vinteren er det en fordel med en høj vandtemperatur, men det koster. Om sommeren kan man nøjes med en lavere fremløbstemperatur med besparelser til følge. Det er uhensigtsmæssigt, at man selv skal stille på vandtemperaturen afhængig af årstiden, derfor er LG´s luft/vand varmepumpe udstyret med en programmerbar automatisk varmekurvefunktion. Varmepumpen måler udetemperaturen og justerer automatisk vandtemperaturen afhængig af denne. Ring til os hvis du er usikker på om varmekurven er indstillet korrekt. Det har stor betydning for elregningen.

Hvor mange penge kan jeg få i tilskud, når jeg anskaffer en luft/vand varmepumpe?

Den sum penge man kan få i tilskud når man anskaffer en varmepumpe afhænger af hvilken model og hvor stor varmepumpen er. Ring til os for nærmere vejledning. Du kan også finde flere informationer på energistyrelsens hjemmeside.

Kan jeg få tilskud til en luft/vand varmepumpe leveret fra LG?

Alle varmepumper som LG tilbyder er tilskudsberettiget. Ring til os for at få nærmere vejledning.

Hvor meget støjer en luft/vand varmepumpe?

Hvis du ønsker at vide hvor meget en varmepumpe støjer skal du først kigge i producentens brochure. Der er opgivet nogle værdier, som kun kan anvendes til at sammenligne de forskellige Luft/vand varmepumper på tværs af leverandører/producenter. Den bedste løsning er at se varmepumpen kører. Man kan spørge leverandøren, om han har en anden installation, hvor man kan se den. Det er vigtigt at luft/vand varmepumpen kører med max hastighed, når man ser den. Det er ved max belastning, at varmepumpen støjer mest. Støj er den vigtigste parameter hos NRS-energi udover hvor effektiv luft/vand varmepumpen er. Støj vil blive et problem, når der bliver installeret mange varmepumper, derfor skal du være meget påpasselig, når du vælger brand og leverandør. Generelt kan man sige, at jo billigere en varmepumpe er jo mere støjer den. En varmepumpe som er lille, har en stor ventilatormotor monteret og der er højest sandsynligt ikke plads til støjisolering.

Kan man støjreducerer varmepumpen efter den er installeret?

Ja man kan godt gøre tiltag som gør at varmepumpen støjer mindre. En mulighed er at monterer et hus indeholdende støjisolering rundt om luft/vand varmepumpen. Det er dog vigtigt at den ikke dækker hele varmepumpen, da varmepumpen kræver luftcirkulation for at virke og Jo mere man blokerer for luftcirkulationen jo mindre effektiv bliver luft/vand varmepumpen.

Kan jeg klage over støj fra en luft-vand varmepumpe?

Ja, man kan klager til hegnsynet. Der vil blive lavet en uvildig støjmåling, som afgøre om den kan opretholde regler og krav som måtte være ved opstillingsstedet. Det er en af grundene til at man ikke direkte kan bruge tallene som oplyses i brochuren fra producenten. Støjdata for luft-vand varmepumper er udfærdiget ud fra Europæiske standarder og bruges grundlæggende for at man kan sammenligne de forskellige luft/vand varmepumper på markedet.

En luft/vand varmepumpe bedre end naturgas?

En luft-vand varmepumpe er meget bedre end naturgas. Strømmen til en luft/vand varmepumpe kan komme fra vindmøller, som er grønenergi som ikke har indvirkning på drivhuseffekten. Naturgas er sort energi, der udledes meget Co2 når den afbrændes. Det er vedtaget at naturgas skal udfases som energikilde og ikke mindst for din samvittighedsskyld.

Skal jeg vælge en varmepumpe med kølemidlet R410A eller R407C?

Nej du skal under igen omstændigheder vælge en varmepumpe med kølemidlet R410A eller R407C. Kølemidlerne er tæt på at blive udfaset og når producenterne ikke kan se forretning i at producere det stiger prisen. Det bliver meget dyrt, hvis der sker en lækage og man har behov for at der fyldes nyt på anlægget. Man skal være opmærksom på, at det ikke er et problem myndighederne kigger på, når man anbefaler at man investerer i en varmepumpe. For at begrænse brugen af disse kemisk fremstillede gasser pålægges de større og større afgifter som tiden går. Luft/vand varmepumpen skal gerne holde i 10 år og det skal helst ikke være forbundet med store vedligeholdelsesomkostninger.

Kan jeg have en elbil samtidig med en varmepumpe?

Ja man kan godt have elbil samtidig med at man har en luft/vand varmepumpe. Det er dog vigtigt at varmepumpens strømforbrug fordeles ligeligt på alle faserne som er installeret i huset. Du kan både få varmepumper med 1-fase og 3-fasers belastning. Der er altid 3 fase ind i huset og hvis man kun belaster den ene fase er der måske ikke nok strøm på alle faser til også at kunne levere strøm til elbilen. Kontakt NRS-energi for mere vejledning omkring dette, da det vil få stor betydning for strømfordelingen.

Forsvinder adgangen til naturgas

Ja adgangen til naturgas forsvinder. Det er dyrt at drive og vedligeholde rørnettet og installationerne som er nødvendig for at distribuere gassen. På et tidspunkt lukkes nettet og har man en installation behøver man, at der med jævne mellemrum leveres gasflasker til installationen.

Hvad er fordelen ved at installere en split løsning?

Fordelen ved at installere en split løsning er rørføringen mellem inde- og udedelen. Rør ved split løsning er lavet af kobber. Kobberrør fylder ikke ret meget og er meget nemme at installere. Ved en monoblock løsning skal der installeres vandrør, hvilket er mere komplekst da de fylder meget.

Hvad er fordelen ved at installere en monoblock løsning?

Fordelen ved monoblock løsningen er b.la at de fleste komponenter sidder i udedelen.

Hvad er fordelen ved en IWT løsning også kaldet ”komplet”?

Hvis du vælger en IWT løsning er varmtvandsbeholder integreret i indedelen. Hvis du modsat vælger monoblock skal der monteres tanke ind i huset til akkumulering af varmt vand til henholdsvis gulvvarme, radiatorer og varmt brugsvand.

Kan man på nuværende tidspunkt få tilskud til en luft/luft varmepumpe?

På nuværende tidspunkt kan man ikke få tilskud til køb og installering af en luft/luft varmepumpe. Ordningen hvor man fik tilskud til luft/luft varmepumpe, hvis man udskiftede en brændeovn med en luft/luft varmepumpe, er ikke længere tilgængelig.

Kan man få tilskud til luft/vand eller luft/luft varmepumpe via håndværkerfradraget?

Håndværkerfradraget er ikke længere tilgængeligt.

Kan man få garanti hvis man selv monterer varmepumpen?

Nej man kan ikke får garanti, hvis man selv installerer sin varmepumpe. Der er mange meget komplekse problemstillinger, som har stor indflydelse på levetiden på en luft/vand varmepumpe. Det er b.la derfor man har indført VE ordningen. VE ordningen er håndværkere med ekstra uddannelse, som tilsikre at installationerne bliver udført korrekt.

Skal jeg vælge jordvarme / vand-vand løsning i stedet for luft/luft varmepumpe?

Jordvarme er en god løsning, men grundet effektiviteten på luft/vand varmepumper, er der ikke stor forskel i energibesparelsen om man vælger den ene eller anden løsning. Den store forskel er anlægsomkostningerne og de praktiske problemer som kan opstå. Jordvarme kræver at man graver mange meter rør ned i haven, hvor væske skal cirkuleres for at optage varmen fra jorden. Grundlæggende skal hele haven graves op og der skal efterfølgende etableres ny græsplæne og nye bede.

Hvilke varmepumpe producenter findes på det danske marked?

De største producenter som findes på markedet er; Panasonic, Vailliant, Bosch, Nibe, metro therm, CTC, Mitsubishi Electric, Daikin, Viessmann og LG. Derudover findes der mange Kinesiske leverandører, hvor importøren mange gange selv vælger hvad varmepumpen skal hedde.

Hvilken producent er størst? (vores egen analyse, den er ikke verificeret af 3-part).

Vi estimeres at Panasonic er størst derefter kommer Vailliant, Bosch, Nibe, Metro therm, LG, Mitsubishi Electric, Viessmann og Daikin. I 2020 vurderer vi, der blev solgt 13.000 varmepumper. I 2021 er tallet nok steget til omkring 20.000. De nøjagtige tal er svære at angive, men vi tror de giver et godt billede af situationen. Vi tænker Panasonic står for ca. en tredjedel af salget, men det er kun et gæt. DET skal understreges at det er tal, som vi har estimeret og der kan måske være en stor afvigelse i forhold til virkeligheden.

Hvilken producent er størst? (vores egen analyse, den er ikke verificeret af 3-part).

Vi estimeres at Panasonic er størst derefter kommer Vailliant, Bosch, Nibe, Metro therm, LG, Mitsubishi Electric, Viessmann og Daikin. I 2020 vurderer vi, der blev solgt 13.000 varmepumper. I 2021 er tallet nok steget til omkring 20.000. De nøjagtige tal er svære at angive, men vi tror de giver et godt billede af situationen. Vi tænker Panasonic står for ca. en tredjedel af salget, men det er kun et gæt. DET skal understreges at det er tal, som vi har estimeret og der kan måske være en stor afvigelse i forhold til virkeligheden.

Er der specielle krav til en propan installation?

Vælger man at investere i en luft/vand varmepumpe med propan som kølemiddel, lyder det ved første indskydelse, som en farlig løsning. NEJ det er under ingen omstændighed farligt. Hvis luft-vand varmepumpen er CE godkendt lever den op til de regler som er gældende i alle EU lande. Kigger man på hele installationen og ikke kun varmepumpen er der ikke specielle krav eller lovgivning, men det beror på en vurdering hvor man tager nogle fornuftige valg om placering og montering af udstyr som tilsikre at gas som evt. måtte lække til vandsystemet udluftes. Derudover frarådes det at varmepumpen ikke  placeres tæt på døråbninger og kælderskakte hvor der kan opstå fare for at 

 

 

 

 

 

Luft/vand varmepumpen skal være CE-mærket

Hvorfor anskaffe sig en varmepumpe?

En varmepumpe giver billig og grøn boligopvarmning og du er med til at udfase anvendelsen af fossile brændstoffer.

Er det vigtigt med en god indregulering af varmepumpen?

Indreguleringen er meget vigtig, jo bedre den kører jo mere driftsøkonomisk er den og jo flere penge sparer du. Der afsættes ofte alt for lidt tid til at indstille og indregulerer, hvilket medfører alt for stor elregning. Ring til os hvis du er i tvivl om din varmepumpe kører mest optimalt.

Skal man bruge gennemstrømningsveksler til opvarmning af brugsvandet?

Det er en meget dårlig beslutning af anvende en gennemstrømningsveksler til opvarmning af brugsvandet. Gennemstrømningsveksler gør at varmepumpen starter og stopper helt tiden. Mange start/stop slider specielt på kompressoren og levetiden forkortes væsentligt. Med gennemstrømningsveksler har vi set varmepumper starte og stoppe mere end hundredtusinder gang i løbet af få år. Kompressoren kan ikke holde til dette og går i stykker. En ny kompressor er en dyr investering, så heller investerer i en stor brugsvandsbeholder som giver varmepumpen en meget mere jævn drift.

Hvorfor skal man have en forholdsmæssig stor beholder til opbevaring af det varme vand både til brugsvanden og vandet til radiatorer og gulvvarme?

En varmepumpe skal helst kører med færrest mulig stop så de bevægelige komponenterne slides så jævnt som muligt. Når man kan lagre energien i en beholder vil der gå længere perioder hvor varmepumpen ikke kører.

Støjer en varmepumpe?

Udedelen kan støje meget hvis du vælger den forkerte model eller Brand, det kan derfor anbefales at man ser varmepumpen kører inde man tager den endelige beslutning. Vi lægger stor vægt på at maskinen er meget støjsvag og har derfor i samarbejde med LG´s udviklingsafdeling lavet mange tiltage for at lave varmepumpen så støjsvag som mulig. Pris og støj hænger ofte sammen. En billig varmepumpe har ofte en dårlig kompressor og lille overflader i udedelen hvor energien skal afgives eller hentes fra omgivelserne. Hvis overfladen hvor energien fjernes eller hentes er lille kræver det en stor ventilatormotor til at udfører denne funktion. En stor motor larmer ofte mere end en lille. Hvis ikke kompressoren er godt støjisoleret og der er en stor ventilatormotor til at bringe støjen ud i omgivelserne bliver det en løsningen som man fortryder.

Hvor lang levetid har en varmepumpe?

En varmepumpe skal holde i mange år, men det afhænger meget af om installationen er udført korrekt og den er indreguleret rigtigt. Ring til os hvis du er usikker på om varmepumpen er kører rigtigt.

Kan støj fra en varmepumpe blive et problem?

Hvis ikke man vælger en støjsvag varmepumpe fra LG kan man få problemer med støj. LG´s Supreme silent er et godt valg, da det er LG´s mest støjsvage varmepumpe. Det kan være til stor irritation når man opholder sig i haven, hvis ikke man har valgt en af LG´s varmepumper. Det er her hvor den som oftest er installeret. Hvis man bor i et villakvarter med mange naboer kan man få klager hvis varmepumpen støjer meget i yderste konsekvens kan man blive nødsaget til at udskifte til en LG for at kunne overholde reglerne.

Spare man penge på varmeregningen, hvis man installerer en varmepumpe?

Ja man kan spare mange penge, specielt hvis boligen opvarmes med gas. Det er dog også vigtigt at varmepumpen er indreguleret korrekt, du kan kontakte os enten ved at send en e-mail eller ringe på vores telefonnummer. Vi er eksperter og kan hjælpe dig til at du bliver tilfreds med varmepumpen.

Skal jeg vælge varmepumpe eller fjernvarme?

Hvis man bor i et område hvor der er eller kommer fjernvarme på sigt har man muligheden for at vælge. Fjernvarmeselskabet kan ikke kræve at man tilslutter sig deres installation. Der er frit valg. Ved fjernvarme er stort varmetab da varmen produceret langt væk fra din bolig. Fjernvarmen er derfor ikke altid lige så effektiv som en rigtig indreguleret varmepumpe. Fjernvarme kan blive en dyr løsning, da der skal graves mange rør ned for at få varmen frem til boligen. Mange fjernvarmeværker opvarmer vand som sendes til boligen ved anvendelse af gas, biobrændsel. Gas er ikke en løsningen for fremtiden det kræver måske store investeringer for det fjernvarmeværk som man på sigt kan tilsluttes, så hvad bliver regningen? Biobrændsel er ikke en miljøvenlig løsning, biobrændsel er primært træ som importeres fra udlandet, der fældes store skovarealer for at man kan få opvarmet boligen. Træer er netop den vigtigste løsning for at gøre en indsats mod klimaforandringerne. Efter man har fældet en skov går der op til 10 år før skoven, som genplantes giver en positiv effekt og igen optager CO2 for omgivelserne.

Hvad gør jeg hvis ikke jeg har frie likvide midler til investering i varmepumpen?

Der er mange muligheder for at skaffe penge til investering i en varmepumpen. Banker og kreditforeninger giver specielle lån til energioptimering af boliger. Så du skal blot ringe til din rådgiver og få et overblik over hvilke muligheder der er. Vi anbefaler man kontakter Sydbank som har hjulpet mange af vores kunder til en yderst fordelagtig løsning. Investeringen skal gerne tjene sig hjem inden for en overskuelig årrække.

Er en investering i en varmepumpe godt for miljøet?

En investeringen i en varmepumpe er en god løsning båd for miljøet, men også for pengepumpen. Strømmen til varmepumpen kan komme fra en vindenergi, Solenergi eller vand energi. Solen afgiver meget energi på Jorden via direkte påvirkning, indirekte via vinden som opstår grundet skiftende temperaturer eller vandfordampning af solen over havet som igen omdannes til vand på landjorden. Energien som opstår når vandet igen løber ud i havet kan opsamles af vandkraftværker. Via denne direkte og indirekte energi, som kommer fra solen kan hele verdens energiforbrug dækkes. Varmepumpen er blot med til at udnytte denne energi så effektivt som muligt.

Hvordan virker en varmepumpe?

En varmepumpe bruger strøm til at pumpe et medie også betegnet væske/gas rundt i et lukket rørsystem. Om mediet er i form af væsken eller gas afhænger af hvor mediet befinder sig i systemet. En varmepumpe består oftest at en del som placeres uden for boligen og en del som placeres inde i boligen. Delen ude henter energi i den omgivende luft og flytter denne energi ind i huset.

Skal jeg vælge rustfristål eller galvaniseret varmtvandsbeholder?

Varmtvandsbeholdere som enten er eksterne eller indbygget i varmepumpen leveres ofte i enter galvaniseret stål eller rustfristål. Du skal være opmærksom på dette da der evt. skal tages visse forbehold afhængig af materialetypen. Vælger du en varmepumpe med en varmtvandsbeholder i rustfristål, skal der også være en magnesiumanode, som tilsikre at beholderen ikke tærer og derved bliver utæt. Du skal være opmærksom på at denne anode skal tjekkes og måske skiftes når varmepumpen bliver serviceret. En varmtvandsbeholder af galvaniseret stål indeholder også en anode, men denne holder længere tid. Der er vigtigt at du spørger leverandøren om dette, da mange anlæg produceres til anvendelse i hele Europa. Det er specielt i Danmark vi har problemet og derfor er det ikke alle som leverer anlæg, hvor varmtvandsbeholderen er udstyret med en anode. LG har taget højde for denne problematik.

Hvad er vigtigt omkring størrelsen på varmepumpen?

En varmepumpe må hverken være for stor eller for lille. Hvis varmepumpen er for stor har den mange start/stop, hvilket slider meget på den og begrænser levetiden. Specielt kompressoren kan tage skade. En for lille varmepumpe vil gøre at boligen ikke kan blive varmet ordentligt op. Den bedste løsning er en varmepumpe som lige netop kan levere kapaciteten. Bliver det rigtig koldt gøre det ikke noget at elvarmelegemet skal hjælpe til. Det kan være lidt svært at afgøre hvor stor den skal være, så vi anbefaler at du kontakter NRS-energi for at få den rette vejledning.

Leverer en varmepumpe samme ydelse om sommeren som om vinteren?

Det er meget vigtigt inden du køber en varmepumpe at tjekke ydelsen på varmepumpen ved forskellige udendørstemperaturer. Nogle leverandører reklamerer med en høj ydelse men det er måske kun om sommeren. Det dur jo ikke da det primært er om vinteren man har brug for opvarmning af boligen. Selvom vintrene er blevet varmere i Danmark er der stadigvæk en risiko for at det kan blive meget koldt. Vi anbefaler at varmepumpen levere den ydelse man har brug for ved en udendørstemperatur på -10 til –15 grander. Det kan også være en kombination af varmepumpe og evt. tilsatsvarmelegeme. Stort set alle af de bedste varmepumper fra LG´s leverer samme ydelse om udendørstemperaturen er -15 eller +20 grader.

Skal jeg købe min varmepumpe i udlandet?

Der kan måske være penge at spare ved at købe din varmepumpen i udlandet, men du skal være opmærksom på at det bliver besværligt, hvis varmepumpen går i stykker. Hvordan forholder leverandøren sig til garantien? Skal du så pille varmepumpen ned og sende den retur til ”udlandet” og hvor lang tid tager det før den kommer retur fra reparation? Kan man undvære det varmevand mens den er til reparation? Man skal være sikker på at forhandleren kan levere den rette service og komme ud til installationen og reparerer den. NRS-energi er et Dansk ejet firma som primært kun beskæftiger sig med LG varmepumper. NRS-energi giver i samarbejde med LG 5 år totalgaranti og har ansat serviceteknikker, som kommer hvis varmepumpen ikke virker. Den sande omkostning behøver ikke kun være købet af varmepumpen, men den kan komme hen over årene.

Skal jeg købe min varmepumpe i en simpel webshop?

Køber du en varmepumpe i en simpel webshop skal du være opmærksom på, om leverandøren har mulighed for at komme og reparerer varmepumpen, hvis den går i stykker. NRS-energi leverer i samarbejde med LG 5´års total garanti, så du ikke behøver at bekymre dig om, hvordan du skal forholde dig hvis ikke varmepumpen virker den koldeste vinterdag, når du allermest har bruge for varme.

Hvornår får jeg garanti?

Når du anskaffer en varmepumpe er det vigtigt at undersøge, hvordan det forholder sig omkring garanti. Det kan godt være at varmepumpen er billig, men hvis kvaliteten og garantien er dårlig kan omkostningerne blive meget større i løbet af årene end, hvis man valgte den dyrere løsning med længere garanti. NRS-energi leverer varmepumper til en fornuftig pris, med lavt støjniveau og gunstige forhold omkring garanti.

Hvorfor vælge en varme pumpe med kølemiddel R32?

Det er vigtigt at man kontrollerer, hvilket kølemiddel varmepumpen indeholder før man køber den. Det er vigtigt at GWP værdien er så lille som mulig, så miljøpåvirkningen er mindst mulig hvis der i yderste konsekvens skulle ske et udslip. Hvis ikke varmepumpen leveres med et naturligt kølemiddel, såsom propan, co2 skal man kun købe varmepumper med R32. R32 er et kunstigt fremstillet kølemiddel, men det er yderst effektivt og har den lavest GWP værdi. NRS-energi leverer kun de bedste varmepumper fra LG med R32 som kølemiddel.

Består en luft/vand varmepumpe af 2 dele?

Ja en luft/vand varmepumpe består af 2 dele. Den ene placeres uden for huset og den anden inde i dit bryggers.

Skal der bores hul i væggen når luft/vand varmepumpen monteres?

Ja der skal bores et hul i væggen. Der skal installeres rør og strømkabel inde fra huset og ude til maskinen som står ude.

Hvad er der i rørene som er mellem luft/vand varmepumpens ude- og Indedel?

Afhængig af løsningen som du vælger kan der være forskellige væsker i rørene mellem ude- og indedelen. Hvis du vælger en monoblock er der vand mellem ude- og indedelen. Hvis du derimod vælger en split løsning er der kølemiddel.

Er kølemidlet R32 farligt?

Kølemidlet på et anlæg er i et lukket rørsystem og som udgangspunkt kommer man ikke i forbindelse med det. Kølemidlet kan dog slippe ud, hvis der opstår brud på rørsystemet. R32 kan brænde, men er ikke farligt, da det brænder meget langsomt. Anlæggene indeholder meget små mængder, hvilket gør at det ikke er farligt. Har man valgt en luft/vand monoblock løsning, er der kun kølemiddel i udedelen.

Er propan som kølemiddel farligt?

En luft/vand varmepumpe med kølemidlet propan er ikke farligt. Luft/vand varmepumper er designet efter meget strikse ATEX regler, og indeholder kun meget små mængder kølemiddel.

Optimering af driften på LG luft-vand varmepumper

Guide i at betjene varmepumpen

Denne guide, viser kun hvordan man kommer ind i indstillingerne, hvor man kan ændre på driften af varmepumpen.

Indstillinger er individuel, alt efter isolerings grad, behov osv.

Fin indstilling af en varmepumpe tager tid, da man er nødt til at afprøve ændringer, for at se om de passer til behovet.

Ændringer af Indstillinger, er på eget ansvar.

Tænde for anlægget.

For at tænde anlægget (se illustration til højre), trykkes på ”ON/OFF” knappen både når symbolet for opvarmning og når symbolet for brugsvand vises. 

Kommer man ud for at displayet står med ”grå/inaktive ikoner, skal man manuelt tænde på on/off knappen, 2 steder, som vist på billedet.

 

Display

Varmekurve.

For at få varmepumpen til at regulere efter varmekurve (ude temperatur), skal styring sættes i ”auto”

På ikonet ”Varme” trykkes en gang på pil op.

Herefter bliver den blå, og kører auto funktion, efter den indstillede varmekurve.

Hvis man vil køre efter en fast temperatur, ”varme” og den står i AI trykker man ”pil op” på AI

Så kan man justere temperaturen på den værdi man ønsker, og varmepumpen vil køre efter dette set-punkt, uden at kompensere for ude temperaturen.

Skal vi kontakte dig i dag?

Udfyld blot formularen og vi giver dig et kald